EUX Business IT C Skriftlig aflevering



§  Virksomhedens navn

Speedperform

o   Logo (kan uploades som et billede)




§  Virksomhedstype

Anpartsselvskab 

§  Antal af ansatte

30 her i Danmark 

§  Hvad din virksomhed er mest kendt for, dvs. brand/produkt/service

Service - de sælger anvisninger til telefoner

§  Hardware og software

De bruger Lenovo stationære med to lenovo skærme. De bruger også normale kontormuse, tastaturer, printere, fremstillingsskærme (produkt). 

§  Anvendelse af Apps, Sociale medier, databaser, Salgssystemer, QR-koder, MS Office programmer, Webside/webshop osv.
De bruger office 350 til overordnet kommunikation og dokumentation. Så har de også installeret windows 10 på alle deres stationære. Så har de også deres webside, hvor man kan læse yderligere information om deres idegrundlag og deres produkter.

Så bruger de forskellige afdelinger nogle programeringsprogrammer til at programmere deres produkt altså deres brugsanvisninger.

§  Hvis I har mulighed for at finde ud af det: Hvordan arbejder virksomheden med IT-udvikling? Ellers skriv om, hvordan virksomheden kan arbejde systematisk med IT-udvikling.
De har en hel IT afdeling i Ukraine på 5-10 mand, som har til formål til at opstille produktet i kundes webside som kunden godt vil have den opstillet 

§  Hvis I har mulighed for at finde ud af det: En kort beskrivelse af virksomhedens tilgang til IT-sikkerhed? Ellers skriv om nogle af de sikkerhedsforanstaltninger som virksomheden kan have på plads.

Jeg ved at de oplagrer alle deres data i en 'sky" - Jeg fik også af vide at de på et tidspunkt var blevet hacket af nogle russiske hacker, som havde fået adgang til deres "sky" de havde truet med at få at de skulle betale dem tilbage for at få adgang til "skyen". Jeg kan ikke helt huske hvad det endte med, men jeg tror de slettede dataene og oprettede en ny sky og gjorde deres sikkerhed sikrere. 

En diskussion, hvor du reflekterer over din praktikvirksomheds anvendelse af digitale værktøjer og processer


§  Hvad er de væsentligste fordele og ulemper knyttet til virksomhedens valg af digitale værktøjer og processer, bl.a. i forhold til tids- og ressourcestyring?
Speedperform havde adgang til nogle specielle programmeringsværktøjer, som de brugte til at lave deres brugsanvisninger (hovedprodukt). Det var meget teknisk så jeg fik bare et overordnet overblik af, hvad dets funktioner var. Det virkede som et meget godt værktøj til dem, da de alle kendte til det. 

En fordel i at bruge et program andre ikke kender til er, at de for det første ikke bare kan åbne en fil med alt data, da det er et specielt program.

§  Hvilke alternativer kunne styrke virksomheden?

Altså jeg har aldrig set sådan et programmeringssystem før, så jeg kender faktisk ikke andre de kan bruge i stedet, men det virkede som et ret overskueligt program at bruge. 

       En kort konklusion
§  Hvor godt er virksomheden klædt på til de øgede krav til virksomhedens anvendelse af digitale værktøjer og processer i det 21. årh.?

Speedperfom har deres hovedprodukt, men de har også investeret og udviklet et andet produkt, som skal hjælpe deres kunder med at få solgt deres produkt hurtigere og bedre. 

Jeg havde også et møde med en af direktørerne om hvad deres fremtidsplan var. Der fortalte han at han godt vidste at der ville være indringer inden for telefonbranchen, derfor havde de udviklet et andet produkt som skulle hjælpe deres omsætning med at stige, da de forventede at deres omsætning på deres hovedprodukt på et tidspunkt vil falde. 

Kommentarer